Bine ai venit!

Termeni si conditii | Garantie, returnare service

Introducere. Informatii despre website
STIMATE CUMPARATOR,
Va felicitam pentru alegerea facuta si suntem convinsi ca veti fi pe deplin multumit de calitatile produsului achizitionat. Pentru a evita orice inconvenient in ceea ce va priveste, va sugeram sa cititi cu atentie manualul cu instructiuni de folosire, atat inaintea utilizarii produsului, cat si inaintea contactarii centrului pentru service in garantie sau sesizarii magazinului nostru. .
Site-ul www.elpismedia.ro, denumit in continuare "elpismedia.ro", este detinut si administrat de societatea ELPIS MEDIA SRL., avand urmatoarele date de identificare: Cod Unic de Inregistrare RO 10660012, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J12/883/1998, cu sediul social in Cluj Napoca, str. Mogosoaia 7/36 si adresa de corespondenta Floresti, str. Tautiului 17E, Jud. Cluj,  E-mail: info@elpismedia.ro.
Navigarea pe site-ul elpismedia.ro.ro urmata de Comanda echivaleaza cu citirea, intelegerea si acceptarea expresa a termenilor de mai jos de catre orice Client.
elpismedia.ro isi rezerva dreptul de a schimba si actualiza in orice moment continutul acestui site, precum si Termenii si conditiile de folosire, fara nici un fel de notificare prealabila.
In caz de divergenta sau neintelegeri intre elpismedia.ro si Client, se vor aplica Termenii si conditiile valabile la momentul Comenzii.
Termeni si conditii
Folosirea (vizitarea sau comandarea produselor) acestui site implica acceptarea acestor termeni si conditii precum si a politicii de confidentialitate detaliate mai jos. Pentru folosirea in bune conditii a site-ului va recomandam citirea cu atentie a termenilor si conditiilor prezentate. In situatia in care nu esti de acord cu aceste conditii, iti solicitam sa nu utilizezi site-ul nostru de internet. Firma S.C. ELPIS MEDIA S.R.L. isi asuma dreptul de a face modificari ale prevederilor fara o notificare prealabila. Ultima versiune a prevederilor se poate afla la pagina "Termeni si conditii".
Drepturile de autor
Continutul acestui site - texte, imagini, logo-uri, elemente grafice, baze de date, etc. - este proprietatea S.C. ELPIS MEDIA S.R.L.. si este aparat de legea pentru protectia drepturilor de autor (Legea nr 8/1996). Aceste informatii nu pot fi publicate, transmise, copiate prin orice metoda fara acordul scris acordat in prealabil al reprezentantului legal al societatii ELPIS MEDIA SRL care administreaza site-ul.Folosirea fara acordul S.C. ELPIS MEDIA S.R.L.. a oricaror din elementele enumerate se pedepseste conform legilor in vigoare . Orice incalcare a drepturilor de autor poate fi sesizata pe adresa de mai info@elpismedia.ro 
Confidentialitate
Datele personale introduse de catre utilizatorul serviciilor noastre vor fi folosite numai in scopul declarat al acestui site. Informatiile cuprinse in formularul de comanda sunt necesare pentru confirmarea comenzilor, livrarea produselor comandate la adresele solicitate de client. S.C. ELPIS MEDIA S.R.L.. nu ofera, nu vinde si nu face schimb de adrese e-mail, nu divulga adresa dumneavoastra de e-mail altor persoane fara acordul dumneavoastra explicit.
Declinarea resposabilitatii
S.C. ELPIS MEDIA S.R.L. nu isi asuma responsabilitatea si nu poate fi facuta responsabila pentru pagubele aparute prin folosirea in orice fel a produselor achizitionate prin intermediul acestui site. S.C. ELPIS MEDIA S.R.L.. incearca sa prezinte cat mai complet posibil produsele comercializate (poze, caracteristici tehnice, pret ), dar datorita volumului mare de produse aflate in baza noastra de date, S.C. ELPIS MEDIA S.R.L.. nu garanteaza ca descrierea acestora sau alt continut al acestui site este exact, complet actualizat sau fara erori. Produsele livrate, pot diferi de imaginile aflate pe site in orice mod, datorita modificarii caracteristicilor sau design-ului de catre producatori fara notificarea prealabila a acestora.
Eventualele probleme legate de compatibilitatea dintre componentele achizitionate de pe acest site si cele pe care le detineti sau urmeaza sa le achizitionati din alte surse nu fac obiectul responsabilitatii S.C. ELPIS MEDIA S.R.L..
Activitatea de comercializare si distributie din oferta site-ului este conditionata de corectitudinea datelor furnizate de client in formularul de comanda. S.C. ELPIS MEDIA S.R.L.. nu fi poate fi facuta responsabila in nici un fel pentru diversele prejudicii sau pagube rezultate din neonorarea comenzilor. Valoarea maxima a obligatiilor fata de orice client in cazulnelivrarii sau livrarii necorespunzatoare se reduce la valoarea sumelor incasate de la clientul respectiv.
Site-ul elpismedia.ro, precum si orice software utilizat in cadrul acestuia sunt furnizate in modalitarea in care se gasesc si atat cat sunt disponibile, fara nici un fel de garantii, exprese sau implicite, inclusiv, dar fara a se limita la, garantii implicite de comercializare, adaptarea la o anumita utilizare sau neincalcarea termenilor.
Nu ne asumam raspunderea pentru modificarea, suspendarea sau intreruperea site-ului elpismedia.ro, in totalitate sau partial.
Protectia si prelucrarea datelor cu caracter personal
ELPIS MEDIA SRL. colecteaza si prelucreaza datele cu caracter personal in cadrul site-ului www.elpismedia.ro conform Politicii privind protectia si prelucrarea datelor cu caracter personal in Magazinul Online elpismedia.ro, disponibila AICI
Consimtamantul pentru primirea de newslettere / alerte cu continut comerciale se manifesta de client conform Politicii privind prelucrarea datelor cu caracter personal disponibile pe www.elpismedia.ro. Detalii cu privire la prelucrarea datelor in vederea transmiterii de newslettere/alerte cu continut commercial si oferte personalizate, inclusiv conditiile de dezabonare, se afla in Politica privind prelucrarea datelor cu caracter personal privind Magazinul Online www.elpismedia.ro, disponibila AICI
Conform cerinţelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicaţiilor electronice, site-ul nostru administrat de SC ELPIS MEDIA SRL, are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizezi despre tine, un membru al familiei tale ori o alta persoana. Scopul colectarii datelor este utilizarea lor in vederea facturarii si livrarii produselor comandate.
Esti obligat sa furnizezi datele, acestea fiind necesare pentru crearea facturii pentru produsele comandate. Refuzul tasu determina anularea comenzii.
Informatiile inregistrate sunt destinate utilizarii de catre operator in scopul livrarii produselor si sunt comunicate numai de catre tine. Conform Legii nr. 677/2001, beneficiezi de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a te adresa justitiei. Totodata, ai dreptul sa te opui prelucrarii datelor personale care te privesc si sa soliciti stergerea datelor. Daca unele din datele despre tine sunt incorecte, te rugam sa ne informezi cat mai curand posibil. Pentru exercitarea acestor drepturi, te poti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata la adresa de e-mail info@elpismedia.ro. De asemenea, iti este recunoscut dreptul de a te adresa justitiei
Inregistrarea ca utilizator
Indiferent daca doresti sa comanzi fara sa iti faci cont pe site-ul elpismeia.ro sau daca iti creezi un cont pentru vizualizarea istoricului, acces la comenzi, etc. esti  obligat sa folosesti o adresa de e-mail valida.
Elpismedia.ro poate refuza cererea de inregistrare in situatiile in care constata ca au fost utilizate informatii neconforme cu realitatea sau utilizatorul foloseste serviciile intr-un mod neconform cu uzantele normale..
Politca de garantie, returnare, service
In cazul in care produsele comandate de dumneavoastra nu se afta temporar pe stoc, veti primi imediat un e-mail in care va vom preciza data cea mai apropiata in care vom reinoi stocurile pentru produsele respective.
Fiecare produs livrat va fi insotit de certificatul de garantie, instructiuni de montaj si utilizare. Pentru orice alte intrebari va rugam sa ne scrieti pe info@elpismedia.ro
Transportul de la client la service va fi suportat de catre client iar de la noi spre client de societate daca defectiunea apare din cauza furnizorului.
Pentru a nu plimba produsele degeaba inainte de a returna un produs va rugam sa ne scrieti sau sa ne contactati telefonic pentru incercarea remedierii problemei ivite (daca este posibil).

Retur

Politica de returnare

1. Retragerea din contract sau renuntarea la cumparare aplicabila persoanelor fizice (care au calitatea de Consumator*)

Conditii generale:

Va informam ca in conformitate cu OUG34/2014, beneficiati de un termen de solicitare retur de 14 zile calendaristice valabil de la data cand ati intrat in posesia produsului comandat on-line si livrat prin intermediul unui curier agreat de furnizor.

Prevederile OUG 34/2014 se aplica doar consumatorului definit ca orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii asa cum sunt definite la art. 2 pct. 2 OG 21/1992 privind protectia consumatorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

In conformitate cu OUG34/2014, clientul (persoana fizica) care doreste sa isi exercite dreptul de retragere si retur, trebuie sa aiba in vedere urmatoarele aspecte:

 

Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare sub aspect fizic si functional cum a fost la data cand a fost receptionat in baza comenzii facute on-line.

Clientul trebuie sa raspunda pentru diminuarea valorii bunului, datorata utilizarii acestuia intr-o masura care depaseste limita necesara stabilirii naturii caracteristicilor si modului de functionare.

Furnizorul poate retine o suma de bani echivalenta cu costurile de reconditionare a produselor returnate cu deficiente de aspect, functionare, accesorii lipsa sau ambalaj incomplet, deteriorat excesiv sau lipsa. Aceasta suma este stabilita de catre un service autorizat in baza unei oferte de pret sau deviz de reparatie.

Clientul poate renunta la decizia de retur si dupa ce produsul returnat a intrat in posesia Furnizorului. In acest caz costurile de returnare sau relocare a produsului sunt in atributiile Clientului.

 

2. Returul produselor.

2.1.  Procedura de retur.

Pasul 1:   Se notifica furnizorul pe email info@elpismedia.ro mentionand cauzele pentru care solicita returul produselor.

Pasul 2:   Se trimite produsul in atentia departamentului Retur. Pachet trebuie sa contina datele de identificare ale clientului (recomandat o copie  a facturii fiscale de cumparare)

Returnarea produselor se poate face prin orice firma de curierat preferata de client respectand pasii mai sus mentionati. Pentru a receptiona in timp util coletul returnat sau a avita situatii de intarziere sau nepredarea a coletelor datorita agentilor livratori recomandam returnarea prin curierul principal cu care colaboram: FAN COURIER

Coletele nu se pot returna prin Posta Romana si nici prin predare personala la depozitul furnizorului

Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator.

Returnarea se va face in termen de 14 zile calendaristice de la solicitarea de retragere / renuntare / returnare. Se recomanda returnarea produselor cu optiunea verificare colet.

 

Returnarea se va face conform datelor de mai jos:

Destinatar: ELPIS MEDIA SRL -  departament Retur

Adresa: Str. Tautiuliui nr. 17E , Floresti cod postal 407280 , Jud. Cluj

Telefon: 0754-037632

E-mail: info@elpismedia.ro

Curier recomandat: FAN COURIER| Tel 021 9336 | https://www.fancourier.ro/courier/

 

                Sunt exceptate de la dreptul de retragere contractele la distanta incheiate conform art 16 din O.U.G 34.

Renunțarea la produsele cumpărate fără invocarea vreunui motiv, conform legii comerțului la distanță (O.U.G. nr. 34 / 2014 cu modificarile ulterioare).

 

Produsele vor fi returnate  în ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte, documentele care le-au însoțit și cu o copie a Facturii de achiziție. Returnarea unui produs fără ambalajul acestuia sau fără accesorii ale ambalajului (spre exemplu suporți de siguranță, elemente de protecție din carton sau polistiren etc.) sau ale produsului va duce la diminuarea valorii produselor, conform celor menționate mai jos. Nu se acceptă pentru returnare produsele care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, pete, socuri, etc.. fara ca acestea sa fie aduse la conformitate.

Cheltuielile de returnare si costurile serviciilor asociate deja executate la momentul livrării și plății comenzii, respectiv costurile de livrare, ramburs, comisioanele bancare și cele pentru plata online vor fi suportate de client, iar rambursarea contravalorii produsului se va face în cel mult 14 de zile de la data la care suntem informați cu privire la decizia dumneavoastră de retragere din contract, dar nu înainte de data recepționării bunurilor.

Termenul de analizare al unei solicitari de retragere din contract poate varia intre 5 - 10 zile de la receptia produsului  dar nu va depasi termenul legal de rambursare  contravalorii in conformitate cu legislatia in vigoare.

 

Returnarile prin curierat rapid nu se vor face cu ramburs. Returnarea sumelor de bani achitate se vor realiza ulterior prin transfer bancar. In vederea evitarii refuzului coletelor deteriorate si pentru verificarea integritatii produselor si accesoriilor, recomandam ca returul sa se faca cu posibilitatea verificarii coletului la receptie.

 

2.2. Rambursarea (returnarea valorii produselor returnate mai putin a eventualelor taxe de diminuare  se va face exclusiv in contul bancar indicat de client prin uma din metodele: in emailul de notificare (info@elpismedia.ro) sau pe un format scris (o hartie amplasata in colet) cu informatiile solicitate scrise corect si lizibil.

Clientul va preciza:

-          Contul IBAN de rambursare

-          Numele si prenumele detinatorului contului bancar

-          Denumirea bancii

Clientul este responsabil de corectitudinea datelor furnizate si furnizorului nu ii poate fi imputabila o rambursarea intr-un cont incorect din vina clientului

 

2.3 Diminuarea valorii bunurilor returnate (Conform O.U.G. Nr. 34/2014 Art. 14, Alin. 3 @)

Deoarece, în cazul vânzărilor la distanță consumatorul nu are posibilitatea de a vedea bunurile înainte de încheierea contractului, acesta are dreptul de a se retrage. Din același motiv, consumatorului i se permite să testeze și să verifice bunurile pe care le-a cumpărat în măsura în care este necesar pentru a stabili natura, caracteristicile și modul de funcționare a bunurilor.

Pentru a stabili natura, caracteristicile și modul de funcționare a bunurilor, consumatorul trebuie să le mânuiască și să le inspecteze în același mod în care i s-ar permite să o facă într-un magazin fizic real. Produsele electronice și electrocasnice se probează numai prin pornirea și oprirea acestora, NU prin folosirea acestora în scopul în care au fost produse. Prin urmare, în timpul perioadei de retragere, consumatorul trebuie să mânuiască și să inspecteze bunurile cu grija necesară.

Sunteți responsabil doar pentru diminuarea valorii bunurilor care rezultă din manipulări altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităților și funcționării bunurilor.

 

Manipulările acceptate pentru determinarea naturii, calității și funcționării bunurilor sunt:

-          dezambalarea fără distrugerea sau deteriorarea ambalajelor originale, urmand instructiunile pentru despachetare (acolo unde producatorul indica modul de manipulare ) fara deteriorarea ambalajului, produsului sau accesoriilor;

-          inspectarea vizuală si functionala a produselor;

-          în cazul produselor care nu necesită montarea de accesorii consumabile sau racordarea la alte utilități decât energia electrică se permite alimentarea numai cu energie electrică și pornirea/oprirea acestora;

Daca un consumator își exercită dreptul de retragere după ce a utilizat bunurile într-o măsură care depășește limita necesară stabilirii naturii, caracteristicilor și modului de funcționare a bunurilor, consumatorul răspunde pentru eventuala diminuare a valorii bunurilor.

 

Acţiuni neacceptate care duc la diminuarea valorii produsului returnat sau pierderea dreptului de retragere:

-          folosirea aparatelor electronice sau electrocasnice în orice alt mod decât testarea prin pornirea/oprirea aparatului sau a testarii functionarii pentru o scurta durata de timp;

-          ruperea sigiliilor și a etichetelor;

-          ruperea sau deteriorarea ambalajelor originale (ambalajele originale fac parte integrantă din produs);

-          zgârierea, murdărirea, pătarea, impregnarea produselor cu substanțe externe;

 

Accesoriile (manuale de utilizare, cabluri etc.) aflate în cutia sau ambalajul produsului precum și ambalajul original al acestuia fac parte integrantă din produs. Ca urmare atunci când returnați un produs aveți obligația de a-l returna cu ambalajul original nedeteriorat, protejat prin înfoliere cu folie pentru ambalat din plastic stretch sau ambalat în cutie din carton (fără etichete lipite pe acesta, fără tăieturi, rupturi etc.) și împreună cu toate accesoriile acestuia. Nu tăiați ambalajul original și nu lipiți etichete sau scotch pe acesta.

Valoarea produselor folosite, cu urme de uzură (pete, zgârieturi, îndoituri, fisuri, lovituri etc.) se accepta retur numai dupa aducerea lor la conformitate, implicand  costurile de igienizare, cosmetizare,reparare, înlocuire a eventualelor piese deteriorate și aducere la o formă comercială în vederea vânzării ca produs Recondiționat / Refurbished. Valorea finală se stabilește în funcție de valoarea pieselor ce trebuie înlocuite și a manoperei de recondiționare sau ca diferența dintre valoarea inițială a produsului nou și valoarea de revânzare a produsului folosit.

Valoarea produselor cu ambalajul original deteriorat (carton șifonat și/sau rupt și/sau tăiat și/sau găurit și/sau ud și/sau cu urme de etichete, bandă adezivă, pix, marker etc.) se diminuează cu valoarea aducerii la conformitate.

Valoarea produselor cu ambalajul original lipsă sau incomplet (de exemplu: suporți de siguranță, elemente de protecție din carton sau polistiren etc.) se diminuează conform valoarii aducerii la conformitate.

Orice modificare a starii produselor sau deteriorarea ambalajului original a acestora ce face imposibila vanzarea produsului ca nou, duce automat la aplicarea proceduri de returnare supusa unor taxe readucere a produselor la starea in care au fost livrate.

Diminuarea se aplica intre  10%-90% din valoarea initiala a produsului. Taxa de diminuare va fi comunicata catre client la receptionarea produselor modificate.

 Alte clarificari:

-          produsul returnat trebuie să fie însoțit de certificatul de garanție în original, dacă acesta este emis de producător/distribuitor, cu excepția certificatelor de garanție emise în format electronic.

-          daca produsele returnate au fost insotite de eventuale bonusuri/cadouri, trebuie returnate si acestea. In caz contrar, valoarea acestora se diminueaza din valorea returului.

-          daca s-au achizitionat mai multe produse de acelasi fel si se doreste returul pe toate, va rog sa va asigurati ca doar unul a fost desigilat. Returul celorlalte produse se accepta doar daca sunt sigilate.

 2.4. Produse excluse, fara drept de returnare:

a)       produse confectionate dupa specificatiile prezentate de consumator sau personalizate in mod clar (cabluri mufate, prelungitoare RF sau adaptoare confectionate la solicitarea clientului altele decat cele standard publicate pe platforma www.elpismedia.ro

b)       produse susceptibile de a se deteriora sau a expira rapid

c)       produse care sunt, dupa livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente

d)       furnizarea de continut digital care nu este livrat pe un suport material

e)       returnari repetate (mai mult de doua retururi repetate pentru acelasi tip, marca si model de produs) indiferent de platforma on-line de pe care au fost achizitionate.

Aceste limitari se aplica conform OUG 34/2014 art. 16.

 2.5. Produsele comandate si ridicate din punctul de lucru, nu pot fi returnate conform O.U.G 34 din 2014.

(ACESTE PRODUSE POT FI TESTATE LA MOMENTUL RECEPTIEI).

 Consumatorii care solicita returnarea produselor in cazul contractelor incheiate la punctul de lucru nu beneficiaza de dreptul de retragere din contract conform dispozitilor O.U.G. 34 din 2014. @ Art. 14, Alin. 3 :

"Consumatorul este responsabil doar în ceea ce priveşte diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor şi funcţionării produselor."

 Elpis Media SRL recomanda, pentru o desfasurare cat mai buna a procedurii de retur, pastrarea completa a ambalajului si accesoriilor alaturi de care este insotit produsul. Returnarea unui produs fara ambalaj sau fara alte accesorii ale ambalajului (spre exemplu suporti de siguranta / protectie din carton sau polistiren) sau ale produsului va duce la diminuarea valorii produselor, conform celor mai sus mentionate.

 3. Dispozitii finale.

Expeditorul raspunde cu privire la corectitudinea datelor inscrise pe documentul de transport (AWB), cat si de ambalarea corecta si etichetarea coletelor.

Coletele trimise de catre expeditor trebuie sa fie ambalate intr-un mod care sa protejeze produsul de factorii ce pot duce la deteriorarea acestuia pe toata durata transportului (se recomanda folosirea elementelor de siguranta, ex: poliester, carton, folie bule de aer, etc. ). De asemenea, se recomanda ambalarea coletului astfel incat sa corespunda greutatii, formei si naturii continutului, cat si modului si duratei transportului. Ambalajul trebuie sa protejeze continutul astfel incat sa nu poata fi deteriorat prin presiune sau manipulari succesive, putând fi, dupa caz, din cutii de carton, placaj, lemn, plastic umplut cu polistiren.

In situatia in care coletul prezinta suspiciunea deteriorarii si nu poate fi verificat in prezenta agentului de curierat (in lipsa optiunii de verificare colet) avesta va fi returnat, urmand a fi recuperat de la domiciliul clientului pe costul operatorului, ulterior va fi incheiat procesul de constatare in prezenta agentului de livrare.

 Pentru a solicita eventualele despagubiri de la firma de curierat puteti verificati integritatea produsului returnat in prezenta agentului de curierat si va recomandam sa solicitati incheierea unui proces verbal de constatare.

 Confom Lege 449 /2003, art 2 Lit a) :

*Consumator - orice persoană fizică sau grup de persoane fizice constituite în asociaţii, care, în cadrul contractelor care intră sub incidenţa prezentei legi, acţionează în scopuri din afara activităţii sale comerciale, industriale sau de producţie, artizanale ori liberale;

 

Alte clauze
Prin achizitionarea oricarui produs de la SC ELPIS MEDIA SRL, cumparatorul ne garanteaza ca este in concordanta cu legile in vigoare,le cunoaste, si este apt sa foloseasca aceste articole. SC ELPIS MEDIA SRL, nu garanteaza de nici un fel, expres sau implicit, operatiile de pe site, informatiile, continutul, materialele sau produsele incluse in acest site. 
SC ELPIS MEDIA SRL, nu va fi vinovat de nici un prejudiciu, ce poate aparea din folosirea acestui site, de daunele directe, indirecte, incidentale, accidentale, punitive sau obisnuite. 
Cumparatorul isi asuma intreaga raspundere pentru folosirea oricarui produs achizitionat de la SC ELPIS MEDIA SRL. 
SC ELPIS MEDIA SRL isi rezerva dreptul de a modifica, completa sau anula termenii si conditiile acestui site ori de cite ori considera necesar. 
SC ELPIS MEDIA SRL isi rezerva dreptul de a refuza servirea oricarui client pe care-l considera a nu fi in masura sa foloseasca produsul. 
Comanda expediata nu mai poate fi modificata sau anulata. 
Datele despre clienti sunt confidentiale. Ele intra in baza de date, sunt utilizate exclusiv de SC ELPIS MEDIA SRL in afaceri si nu se vand, nu se schimba si nu se divulga la terti. 
Toate datele se refera la zile lucratore.Zilele lucratoare sunt de luni pina vineri inclusiv. 
Daca accidental, un articol livrat s-a defect, el trebuie anuntat in scrie pe email:  info@elpismedia.ro in termen de 24 ore de la receptia coletului 
Daca doriti sa schimbati un produs cu altul sau sa modificati o comanda,va rugam transmiteti imediat un email la  info@elpismedia.ro pentru a opri pregatirea si expedierea coletului dvs. 
Returnarea unui colet neridicat de client va fi platit, de SC ELPIS MEDIA SRL, dar constituie o pierdere financiara egala cu 2.1* tariful de transport afisat in comanda dumneavoastra(firma plateste, livrarea, returul coletului si stationarea), pierdere ce trebuie recuperata obligatoriu de la client, pe cale amiabila sau prin instanta judecatoreasca. Clientul trebuie sa vireze suma in contul bancar, prin mandat postal sau o alta forma de plata. 
Produsele utilizate incorect sau defectate din vina cumparatorului, nu se schimba.
Nu acceptam plati anticipate fara confirmare scrisa de la SC ELPIS MEDIA SRL: prin emiterea si transmiterea unei facturi proforme
Pentru orice comanda, pastrati chitanta sau documentul de expediere a banilor . 

Atentie! Inscierea corecta a datelor in acest site este in responsabilitatea directa a utilizatorului. 
SC ELPIS MEDIA SRL nu poate fi responsabila pentru greselile de completare ale campurilor. 

Legislatia romana in domeniul comertului electronic - Legea comertului electronic - 365/2002
- Regulament nr. 4/2002 al BNR privind tranzactiile efectuate prin intermediul instrumentelor de plata electronica si relatiile dintre participantii la aceste tranzactii
- Ordinul 16/2003 al MCTI privind procedura de avizare a instrumentelor de plata cu acces la distanta, de tipul aplicatiilor Internet-banking sau home-banking - Legea semnaturii electronice - 429 / 2001 
- Norme tehnice si metodologice din 13 decembrie 2001 pentru aplicarea Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica
- Legea 51/2003 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta
- Ordonanta nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta
- Hotararea Guvernului nr. 1308 din 11/20/2002 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea Legii 365/2002 privind comertul electronic
- Legea privind clauzele abuzive incheiate intre comercianti si consumatori, nr. 193/2000 
- Legea pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date - 677 / 2001 
- Ordin nr. 1453 din 1 martie 2001 privind ocupatia de Designer pagini web 
- Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe
- Dispozitii privind Prevenirea si combaterea criminalitatii informatice (Titlul III din Legea 161 din 19/04/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei - Publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 279 din 21/04/2003 )
- Legea privind prevenirea si combaterea pornografiei - 196/2003 publicata in Monitorul Oficial Nr. 342 / 20 mai 2003 
- Legea 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comerciantilor in relatia cu consumatorii si armonizarea reglementarilor cu legislatia europeana privind protectia consumatorilor, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 899/28.12.2007.