Bine ai venit!

Termeni si conditii | Garantie, returnare service

Introducere
STIMATE CUMPARATOR,
Va felicitam pentru alegerea facuta si suntem convinsi ca veti fi pe deplin multumit de calitatile produsului achizitionat. Pentru a evita orice inconvenient in ceea ce va priveste, va sugeram sa cititi cu atentie manualul cu instructiuni de folosire, atat inaintea utilizarii produsului, cat si inaintea contactarii centrului pentru service in garantie sau sesizarii magazinului nostru. .
Termeni si conditii
Folosirea (vizitarea sau comandarea produselor) acestui site implica acceptarea acestor termeni si conditii. Pentru folosirea in bune conditii a site-ului va recomandam citirea cu atentie a termenilor si conditiilor prezentate. Firma S.C. ELPIS MEDIA S.R.L. isi asuma dreptul de a face modificari ale prevederilor fara o notificare prealabila. Ultima versiune a prevederilor se poate afla la pagina "Termeni si conditii".
Drepturile de autor
Continutul acestui site - texte, imagini, logo-uri, elemente grafice, baze de date, etc. - este proprietatea S.C. ELPIS MEDIA S.R.L.. si este aparat de legea pentru protectia drepturilor de autor (Legea nr 8/1996). Folosirea fara acordul S.C. ELPIS MEDIA S.R.L.. a oricaror din elementele enumerate se pedepseste conform legilor in vigoare .
Confidentialitate
Datele personale introduse de catre utilizatorul serviciilor noastre vor fi folosite numai in scopul declarat al acestui site. Informatiile cuprinse in formularul de comanda sunt necesare pentru confirmarea comenzilor, livrarea produselor comandate la adresele solicitate de client. S.C. ELPIS MEDIA S.R.L.. nu ofera, nu vinde si nu face schimb de adrese e-mail, nu divulga adresa dumneavoastra de e-mail altor persoane fara acordul dumneavoastra explicit.
Declinarae resposabilitatii
S.C. ELPIS MEDIA S.R.L. nu isi asuma responsabilitatea si nu poate fi facuta responsabila pentru pagubele aparute prin folosirea in orice fel a produselor achizitionate prin intermediul acestui site. S.C. ELPIS MEDIA S.R.L.. incearca sa prezinte cat mai complet posibil produsele comercializate (poze, caracteristici tehnice, pret ), dar datorita volumului mare de produse aflate in baza noastra de date, S.C. ELPIS MEDIA S.R.L.. nu garanteaza ca descrierea acestora sau alt continut al acestui site este exact, complet actualizat sau fara erori. Produsele livrate, pot diferi de imaginile aflate pe site in orice mod, datorita modificarii caracteristicilor sau design-ului de catre producatori fara notificarea prealabila a acestora.
Eventualele probleme legate de compatibilitatea dintre componentele achizitionate de pe acest site si cele pe care le detineti sau urmeaza sa le achizitionati din alte surse nu fac obiectul responsabilitatii S.C. ELPIS MEDIA S.R.L..
Activitatea de comercializare si distributie din oferta site-ului este conditionata de corectitudinea datelor furnizate de client in formularul de comanda. S.C. ELPIS MEDIA S.R.L.. nu fi poate fi facuta responsabila in nici un fel pentru diversele prejudicii sau pagube rezultate din neonorarea comenzilor. Valoarea maxima a obligatiilor fata de orice client in cazulnelivrarii sau livrarii necorespunzatoare se reduce la valoarea sumelor incasate de la clientul respectiv.
Politca de garantie, returnare, service
In cazul in care produsele comandate de dumneavoastra nu se afta temporar pe stoc, veti primi imediat un e-mail in care va vom preciza data cea mai apropiata in care vom reinoi stocurile pentru produsele respective.
Fiecare produs livrat va fi insotit de certificatul de garantie, instructiuni de montaj si utilizare. Pentru orice alte intrebari va rugam sa ne scrieti pe info@elpismedia.ro
Transportul de la client la service va fi suportat de catre client iar de la noi spre client de societate daca defectiunea apare din cauza furnizorului.
Pentru a nu plimba produsele degeaba inainte de a returna un produs va rugam sa ne scrieti sau sa ne contactati telefonic pentru incercarea remedierii problemei ivite (daca este posibil).

Retur
Returul produselor se supune ordonantei nr. 130 din 31 august 2000 completata prin legea nr. 51 din 21 ianuarie 2003 pentru aprobarea ordonantei Guvernului nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta: Consumatorul (in acceptia legii, un consumator este orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii, care, in executarea contractelor care intra sub incidenta prezentei ordonante, actioneaza in scopuri din afara activitatii sale comerciale, industriale sau de productie, artizanale ori liberale) are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului. Produsul poate fi returnat numai daca este in conditii perfecte, inclusiv ambalajul, accesoriile si consumabilele aferente, adica acestea sa nu prezinte sub nici o forma semne de uzura sau consum. Denuntarea de contract se face numai in scris.
Returul produselor se supune acestei legi numai pentru produsele care sunt livrate clientilor prin curierat rapid, comenzile care au fost ridicate de la sediul nostru sau livrate de firma noastra direct la clienti prin intermediul personalului propriu nu sunt considerate comert la distanta, intrucat pot fi vizualizate, verificate si acceptate personal, ca si corespunzatoare cu scopul si nevoile clientului.
Ord. 130/2000. Cap. 1, Art. 2, a) Contract la distanta - contractul de furnizare de produse sau servicii incheiat intre un comerciant si un consumator (in acceptia legii, un consumator este orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii, care, in executarea contractelor care intra sub incidenta prezentei ordonante, actioneaza in scopuri din afara activitatii sale comerciale, industriale sau de productie, artizanale ori liberale), in cadrul unui sistem de vanzare organizat de catre comerciant, care utilizeaza in mod exclusiv, inainte si la incheierea acestui contract, una sau mai multe tehnici de comunicatie la distanta.
Service-ul si garantia produselor Conditiile de garantie se asigura in conformitate cu prevederile Legii nr. 449/2003 precum si O.G. nr. 21/1992, cu modificarile si completarile ulterioare.
Produsele cumparate prin intermediul acestui site au garantia oferita fiecarui produs in parte, specificata in descriere. Fiecare produs care beneficiaza de garantie, va fi insotit de certificat de garantie. Service-ul produselor este asigurat de vanzator S.C. ELPIS MEDIA S.R.L...
La solicitarea acordarii garantiei este necesar sa prezentati produsul insotit de TOATE accesoriile cu care s-a livrat precum si cu ambalajul original-corespunzator. De asemenea produsul trebuie insotit de factura fiscala si certificatul de garantie (in original) completate clar si corect si de o mentionare scrisa a defectului constatat, acte fara de care suntem in imposibilitate de a asigura garantia. Se va refuza receptia in vederea asigurarii garantiei pentru acele produse care nu vor avea etichetele sau sigiliile de garantie intacte. Service-ul la domiciliu se face contra cost, pe baza unei intelegeri scrise sau conform ofertei de servicii. Garantia se pierde si in situatia in care insemnele care atesta modelul sau seria produsului au fost modificate, sterse, indepartate sau au devenit ilizibile.
Centrul service autorizat va efectua operatiunile de service intr-un termen estimat de 20 zile lucratoare de la receptia echipamentelor. Produsele de folosinta indelungata defecte in termenul de garantie, atunci cand nu pot fi reparate sau cand durata de nefunctionare din cauza deficientelor aparute in termenul de garantie depaseste 10 % din perioada de garantie, la cererea consumatorului, vor fi inlocuite, sau vanzatorul va restitui consumatorului contravaloarea produsului respectiv.
Litigiile aparute intre utilizatorii acestui site si S.C. ELPIS MEDIA S.R.L.. vor fi rezolvate pe cale amiabila. In cazul in care conflictul nu este rezolvat pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata romane
Va rugam sa descrieti in detaliu problema semnalata pe email info@elpismedia.ro. Adresa de returnare va va fi comunicata in scris, pe email.
LIsta de incidente si rau platnici
Este o lista cu persoane si compani care : fac comenzi false sau test, nu reprogrameaza comanda, nu anuleaza comanda in timp util, nu ridica coletul de la posta, nu platesc marfa etc.
Contra lor se vor aplica sanctiuni: urmarire, penalitati la plata, plata in avans, avertizare catre toti colaboratirii,clientii si furnizorii din tara si strainatate, afisare pe situri a datelor acestora precum si actiuni legale: reclamatii si sesizari la politie, recuperare daune materiale si morale in justitie, executari silite, etc.
Identificarea lor completa se face folosind programe de detectare IP si e-mail, coroborate cu datele personale obtinute cu ajutorul si colaborarea organelor abilitate in acest sens.
Alte clauze
Prin achizitionarea oricarui produs de la SC ELPIS MEDIA SRL, cumparatorul ne garanteaza ca este in concordanta cu legile in vigoare,le cunoaste, si este apt sa foloseasca aceste articole. 
SC ELPIS MEDIA SRL, nu garanteaza de nici un fel, expres sau implicit, operatiile de pe site, informatiile, continutul, materialele sau produsele incluse in acest site. 
SC ELPIS MEDIA SRL, nu va fi vinovat de nici un prejudiciu, ce poate aparea din folosirea acestui site, de daunele directe, indirecte, incidentale, accidentale, punitive sau obisnuite. 
Cumparatorul isi asuma intreaga raspundere pentru folosirea oricarui produs achizitionat de la SC ELPIS MEDIA SRL. 
SC ELPIS MEDIA SRL isi rezerva dreptul de a modifica, completa sau anula termenii si conditiile acestui site ori de cite ori considera necesar. 
SC ELPIS MEDIA SRL isi rezerva dreptul de a refuza servirea oricarui client pe care-l considera a nu fi in masura sa foloseasca produsul. 
Comanda expediata nu mai poate fi modificata sau anulata. 
Datele despre clienti sunt confidentiale. Ele intra in baza de date, sunt utilizate exclusiv de SC ELPIS MEDIA SRL in afaceri si nu se vand, nu se schimba si nu se divulga la terti. 
Toate datele se refera la zile lucratore.Zilele lucratoare sunt de luni pina vineri inclusiv. 
Daca accidental, un articol livrat s-a defect, el trebuie anuntat in scrie pe email:  info@elpismedia.ro in termen de 24 ore de la receptia coletului 
Daca doriti sa schimbati un produs cu altul sau sa modificati o comanda,va rugam transmiteti imediat un email la  info@elpismedia.ro pentru a opri pregatirea si expedierea coletului dvs. 
Returnarea unui colet neridicat de client va fi platit, de SC ELPIS MEDIA SRL, dar constituie o pierdere financiara egala cu 2.1* tariful de transport afisat in comanda dumneavoastra(firma plateste, livrarea, returul coletului si stationarea), pierdere ce trebuie recuperata obligatoriu de la client, pe cale amiabila sau prin instanta judecatoreasca. Clientul trebuie sa vireze suma in contul bancar, prin mandat postal sau o alta forma de plata. 
Produsele utilizate incorect sau defectate din vina cumparatorului, nu se schimba.
Nu acceptam plati anticipate fara confirmare scrisa de la SC ELPIS MEDIA SRL: prin emiterea si transmiterea unei facturi proforme
Pentru orice comanda, pastrati chitanta sau documentul de expediere a banilor . 

Atentie! Inscierea corecta a datelor in acest site este in responsabilitatea directa a utilizatorului. 
SC ELPIS MEDIA SRL nu poate fi responsabila pentru greselile de completare ale campurilor. 

Legislatia romana in domeniul comertului electronic - Legea comertului electronic - 365/2002
- Regulament nr. 4/2002 al BNR privind tranzactiile efectuate prin intermediul instrumentelor de plata electronica si relatiile dintre participantii la aceste tranzactii
- Ordinul 16/2003 al MCTI privind procedura de avizare a instrumentelor de plata cu acces la distanta, de tipul aplicatiilor Internet-banking sau home-banking - Legea semnaturii electronice - 429 / 2001 
- Norme tehnice si metodologice din 13 decembrie 2001 pentru aplicarea Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica
- Legea 51/2003 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta
- Ordonanta nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta
- Hotararea Guvernului nr. 1308 din 11/20/2002 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea Legii 365/2002 privind comertul electronic
- Legea privind clauzele abuzive incheiate intre comercianti si consumatori, nr. 193/2000 
- Legea pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date - 677 / 2001 
- Ordin nr. 1453 din 1 martie 2001 privind ocupatia de Designer pagini web 
- Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe
- Dispozitii privind Prevenirea si combaterea criminalitatii informatice (Titlul III din Legea 161 din 19/04/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei - Publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 279 din 21/04/2003 )
- Legea privind prevenirea si combaterea pornografiei - 196/2003 publicata in Monitorul Oficial Nr. 342 / 20 mai 2003 
- Legea 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comerciantilor in relatia cu consumatorii si armonizarea reglementarilor cu legislatia europeana privind protectia consumatorilor, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 899/28.12.2007.